Karamell-kokk Maren:)
De ferdige karamellene
Her i helgen fikk jeg lysst til å prøve meg igjen. Fant meg en oppskrift å satte i gang. Den går som følger:
2 dl Sukker
1 dl Sirup
1/2 ss Vaniljesukker
1 ss sm. Smør
3 dl Kremfløte
1 dl Sirup
1/2 ss Vaniljesukker
1 ss sm. Smør
3 dl Kremfløte
Ha alt i en gryte og la det få et oppkok. La det så småkoke til det får en sirupskonsistens ca. 45min. En trenger ikke røre konstant som i mange andre oppskrifter så det var en fordel. Når du har fått en klissen og god konsistens med en mørke oransje farge heller du dette over i en langpanne med bakepapir. Etter at den har stått i kjøleskapet i et par min tok jeg den ut og rullet over med en pizzarull. Disse karamellene ble helt annerledes i konsistensen enn dem vi laget sist. Kan vel si at disse minnet litt om smørbukk. Knallgode disse også. Oppbevares i romtemperatur. Det varte ikke lenge før de forsvant, utrolig hektende!
Nå har holder jeg på å bake foccatcha som jeg skal ha med på julebordet i nordmaraka med klassen i kveld. Har aldri laget det før så blir spennende å se om det blir godt. Så får jeg lese litt mer anatomi før det bærer til skogs:)
Ha en fin dag!
Her e d tomt for de me lagde for noen uker siden, så i helgå ska eg prøve meg på disse her. Så greit me ingredienser ein stort sett har i hus (og ikkje minst at ein slippe å stå å røre heile veien...) :)
SvarSlettJa de blei slukt me ein gang den porsjonen me laga som du hadde me:) Men prøv deg på disse, syykt gode de og, og veldig greie å laga.
SvarSlett