fredag 10. desember 2010

Foccatcha oppskrift

Jeg laget jo som sagt foccatcha her om dagen til julebordet. Lette lenge etter en god oppskrift, og fant til slutt en som jeg gjorde litt om på. Resultatet ble ihvertfall veldig godt! Anbefales om det er til tapas, supper, lasagne osv. Godt å ha en dressing å dyppe den i også. Oppskriften er som følger:

Deig
30 g gjær
6 dl lunkent vann
800 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
3 ss olivenolje
Oljeblandingen
rosmarin
timian
oregano1 fedd hvitløk
olivenolje
Dryss
grov salt
svarte oliven

1: Løs opp gjæren i det lunkne vannet, ca. 37 *C. Tilsett mesteparten av hvetemelet, sukker og salt. Arbeid deigen til den blir glatt og fin. Tilsett mer hvetemel hvis deigen virker klissete og klever til fingrene.

2:La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1/2 t.

3: Arbeid deigen godt sammen. Kjevle den ut til en stor firkant. Legg den i en smurt, langpanne. 

4: Bland urtene, hvitløk og litt olje i en skål. Fordel blandingen over deigfirkanten. Bruk fingrene til å lage de karakteristiske hullene i deigen, og press i delte oliven i noen av hullene.
Dryss litt grov salt over.

5:La brødene heve under kjøkkenhåndkle i ca 1/2 time.

6: Stek brødet i ovnen ved 200 *C i ca 25 minutter. Skjær brødet opp i firkanter.







Jeg doblet oppskriften og fikk to langpanner, så frysen er full. Herlig!

Anbefales på det sterkeste nå til helgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar