Deig
30 g gjær
6 dl lunkent vann
800 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
3 ss olivenolje
Oljeblandingen
rosmarin
timian
oregano1 fedd hvitløk
olivenolje
Dryss
grov salt
svarte oliven
1: Løs opp gjæren i det lunkne vannet, ca. 37 *C. Tilsett mesteparten av hvetemelet, sukker og salt. Arbeid deigen til den blir glatt og fin. Tilsett mer hvetemel hvis deigen virker klissete og klever til fingrene.
2:La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1/2 t.
3: Arbeid deigen godt sammen. Kjevle den ut til en stor firkant. Legg den i en smurt, langpanne.
4: Bland urtene, hvitløk og litt olje i en skål. Fordel blandingen over deigfirkanten. Bruk fingrene til å lage de karakteristiske hullene i deigen, og press i delte oliven i noen av hullene.
Dryss litt grov salt over.
5:La brødene heve under kjøkkenhåndkle i ca 1/2 time.
6: Stek brødet i ovnen ved 200 *C i ca 25 minutter. Skjær brødet opp i firkanter.
Jeg doblet oppskriften og fikk to langpanner, så frysen er full. Herlig!
Anbefales på det sterkeste nå til helgen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar