onsdag 18. mai 2011

Pavlova- kake

Marengsbunn:
4 eggehviter 

1/4 ts salt 
250 g sukker 
2 ts maisstivelse (maizena) 
1 ts hvitvinseddik 

Vispe eggehvitene sammen med litt salt til den blir helt luftig. 
Så tilsetter du sukkeret og visper videre til  
du kan lage små topper som står.
Til slutt blandes maizena-melet og hvitvinseddiken forsiktig inn.
Hvitvinseddiken gjør at vi får en litt seig marengs.
Himmelsk!
Tegn så en sirkel på bakepapiret. 
Jeg brukte en middagstalerken.



Deretter fordeler jeg den stivpiska eggehviten i sirkelen.
Prøv å lag en liten forhøyning langs kanten for at fyllet skal ligge bedre.





Så stekes bunnen i 1,5 t midt i ovnen på 140 grader.
Når den er ferdig stekt åpner du ovnsdøren 
og lar den stå på gløtt til bunnen er avkjølt.
 Bunnen kan lages flere dager i forveien.
Da settes den på kjøkkenbenken med et håndklede over.

Eggekrem:
3 eggeplommer
2 ss sukker
2 dl fløte/melk
1,5ts ts maizenamel


Eggekremen lages ved at en har alle ingrediensene i en kjele.
Dette kokes opp med middels varme og under konstant omrøring.
Lett at kremen svir eller skiller seg så ha tålmodighet.
Når det begynner å boble tar du kjelen av og lar kremen avkjøles.

Krem:
1 boks kremfløte
1 ts vaniljesukker.


Pisk kremen lett og luftig rett før servering.
Deretter vendes/piskes eggekremen forsiktig inn i kremen.
Den ferdige kremen fordeles da på bunden og pyntes med sesongens bær eller frukter.
Siden det var 17. mai brukte jeg jordbær, bringebær og blåbær for å få frem nasjonalfargene.



Som sagt laget jeg denne kaken for aller første gang, 
og det blir ikke den siste for å si det sånn!
Helt klart min favorittkake!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar