Marengsbunn:4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik
Vispe eggehvitene sammen med litt salt til den blir helt luftig.
Så tilsetter du sukkeret og visper videre til
du kan lage små topper som står.
Til slutt blandes maizena-melet og hvitvinseddiken forsiktig inn.
Hvitvinseddiken gjør at vi får en litt seig marengs.
Himmelsk!
Tegn så en sirkel på bakepapiret.
Jeg brukte en middagstalerken.
Deretter fordeler jeg den stivpiska eggehviten i sirkelen.
Prøv å lag en liten forhøyning langs kanten for at fyllet skal ligge bedre.
Så stekes bunnen i 1,5 t midt i ovnen på 140 grader.
Når den er ferdig stekt åpner du ovnsdøren
og lar den stå på gløtt til bunnen er avkjølt.
Bunnen kan lages flere dager i forveien.
Da settes den på kjøkkenbenken med et håndklede over.
Eggekrem:
3 eggeplommer
2 ss sukker
2 dl fløte/melk
1,5ts ts maizenamel
Eggekremen lages ved at en har alle ingrediensene i en kjele.
Dette kokes opp med middels varme og under konstant omrøring.
Lett at kremen svir eller skiller seg så ha tålmodighet.
Når det begynner å boble tar du kjelen av og lar kremen avkjøles.
Krem:
1 boks kremfløte
1 ts vaniljesukker.
Pisk kremen lett og luftig rett før servering.
Deretter vendes/piskes eggekremen forsiktig inn i kremen.
Den ferdige kremen fordeles da på bunden og pyntes med sesongens bær eller frukter.
Siden det var 17. mai brukte jeg jordbær, bringebær og blåbær for å få frem nasjonalfargene.
Laget denne kaken for førse gang i fjor,
men nå skal den på ny til pers på 17-mai.
Så vet du ikke hvilken kake du skal diske opp med på 17-mai
er svaret enkelt: Pavlova!
Nam som jeg gleder meg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar