tirsdag 31. mai 2011

Småsyk..

Kom tilbake til Oslo fredags morgen 
etter noen herlige dager i Stavanger.
Fredags formiddag ble det cafétur på stamcaféen 
Wayne´s coffee på Bislett! 
Helt nydelig kaffe i alle varianter,
koselig betjening og herlige omgivelser.
Var der med Marte, Eva og Pernille.
Godt å få litt oppdateringer nå når skolen er over.
Helgen ble brukt til kvalitetstid med den aller best <3

Mandag kom det ikke som et sjokk en cafétur til.
Denne gangen på St. Hanshaugen med søte Marte.
Oslo får en virkelig til å bli litt mer metrofil. 
Jeg har aldri vært noen kafédronning, 
men nå er det noe av det koseligste jeg gjør.
Nå håper vi bare at sommeren de har lovet oss imorgen kommer!
Fikk også karakteren på siste eksamen igår.
Kjempe fornøyd!
Skulle egentlig feire med middag ute idag, 
men da formen min plutselig tok en helomvending måtte jeg bare finne sofaen.
Usj, ikke noe kjekt.
Feber og svimmel, så får håpe det er borte til imorgen.
Det var stunder som denne at Rosa pusen er savnet.
Gleder meg til sommer og tid med henne. 
Fineste pusen i verden <3


Ha en fin kveld:)





onsdag 25. mai 2011

Verdens beste bror 23 år idag

I dag er min kjære lillebror 23år!
Gratulerer så masse med dagen.
Du er noe helt for deg selv du.
Alltid smilende, omtenksom, 
hjelpsom og snill som dagen er lang.
Er så takknemlig for at jeg har deg i livet mitt.
Kjempe glad i deg <3



Så idag blir det feiring med famileselskap. 
Jeg har tatt meg en spontan ukestur hjem til Stavanger for å feire broderen, 
og for å fikse diverse. Helt herlig:)
Gleder meg stort til å feire sommeren her hjemme kjenner jeg.
I går var jeg på besøk hos Maren og Stian. 
Jeg fikk servert nydelig rømmegrøt til lunsj, 
og fikk sett rommet til den lille prinsessen som kommer etter sommeren.
Veldig heldig blir denne frøkna som kommer til slike fantastiske foreldre.
Vi frøkner prøvde oss på å være litt handywomans å 
skrudde både sprinkelsenga og tripp-trapp stol opp.
Resultatet ble meget bra!
Ellers var vi på babyshop å handlet.
Så kjekt å få være med, hadde det rett og slett helt fantastisk igår jeg.
I dag har jeg drevet med noe hemmelig, 
og skal nå snart snart gå tur med mi kjære Anne Mari og Lucas før selskapet.

Håper dere har en fin kveld!


onsdag 18. mai 2011

Pavlova- kake

Marengsbunn:
4 eggehviter 

1/4 ts salt 
250 g sukker 
2 ts maisstivelse (maizena) 
1 ts hvitvinseddik 

Vispe eggehvitene sammen med litt salt til den blir helt luftig. 
Så tilsetter du sukkeret og visper videre til  
du kan lage små topper som står.
Til slutt blandes maizena-melet og hvitvinseddiken forsiktig inn.
Hvitvinseddiken gjør at vi får en litt seig marengs.
Himmelsk!
Tegn så en sirkel på bakepapiret. 
Jeg brukte en middagstalerken.



Deretter fordeler jeg den stivpiska eggehviten i sirkelen.
Prøv å lag en liten forhøyning langs kanten for at fyllet skal ligge bedre.





Så stekes bunnen i 1,5 t midt i ovnen på 140 grader.
Når den er ferdig stekt åpner du ovnsdøren 
og lar den stå på gløtt til bunnen er avkjølt.
 Bunnen kan lages flere dager i forveien.
Da settes den på kjøkkenbenken med et håndklede over.

Eggekrem:
3 eggeplommer
2 ss sukker
2 dl fløte/melk
1,5ts ts maizenamel


Eggekremen lages ved at en har alle ingrediensene i en kjele.
Dette kokes opp med middels varme og under konstant omrøring.
Lett at kremen svir eller skiller seg så ha tålmodighet.
Når det begynner å boble tar du kjelen av og lar kremen avkjøles.

Krem:
1 boks kremfløte
1 ts vaniljesukker.


Pisk kremen lett og luftig rett før servering.
Deretter vendes/piskes eggekremen forsiktig inn i kremen.
Den ferdige kremen fordeles da på bunden og pyntes med sesongens bær eller frukter.
Siden det var 17. mai brukte jeg jordbær, bringebær og blåbær for å få frem nasjonalfargene.



Som sagt laget jeg denne kaken for aller første gang, 
og det blir ikke den siste for å si det sånn!
Helt klart min favorittkake!




tirsdag 17. mai 2011

17. mai feiring!

Gratulerer så masse med dagen!
For en fantastisk dag dette ble til tross for at vi ikke var i kjente trakter.
Vi bestemte oss for å feire dagen i hovedstaden dette året,
og det ble en stor suksess!
16. mai gikk med til klargjøring til den store dagen.
Vi hadde invitert to vennepar på brunsj, 
og da er det litt en måtte få i hus.
Tror vi begge syns det var kos å styre og stelle til selskap.
Jeg som ikke er noe kakemons(liker vel kun krydder, gulerot og oreokake) skulle prøve meg på en ny!
Leste flere plasser at dette var et must på 17. mai,
så da måtte den jo prøves!
Pavlova kake het den. 
Bestående av seig marengs, eggekrem vendt i krem, dekoret med ferske bær.
Den ble nydelig, så jeg skal legge ut oppskriften senere.
Søte Kristin hadde også bakt en helt nydelig gulerotkake! Tusen takk:)
Så etter å ha sveivet med flagget, 
vinket til kongefamilien og sett barnetoget i sentrum gikk turen hjem til oss.




Vi har jo ikke så mye til spisebord slik at maten måtte inntas på salongbordet.
Slik så vårt 17. mai bord ut etter pådekningen.


Søte greengate koppene mine som jeg hadde svibler i til jul passet perfekt til dagen idag.
Hvite små blomster med små norske flagg ble en rimelig, men søt pynt.


Koldtbordet ble helt vanvittig! 
I tillegg til alt det gode vi hadde handlet inn kom Per med hjemmelaget remulade og roastbiff, samt at Marte hadde laget sin spesialitet som er ruller med laks og serranoskinke! Tusen takk begge to:)
Vi ble alle så ufattelig mette, akkurat slik det skal være på denne dagen.
Vi er så heldige!



Etter en vellykket dag skal bunaden henges tilbake i skapet og sofaen inntas!
Håper dere alle har hatt en like bra dag som oss.




lørdag 14. mai 2011

Verdens BESTE kyllingsalat

Nå er jeg ferdig på skolen for godt, 
ihvertfall med tanke på min allmennlærer utdanning. 
Skal ikke si at jeg ikke kommer til å ta ett år til for å bli adjunkt med opprykk,
 men det blir ikke nå for å si det sånn!
Etter 5 år på skolebenken var det både en litt tom, men aldeles herlig følelse som dukket opp.
Livet kan liksom endelig starte!
Nå er det bare å vente i spenning på hvor min kjære havner til høsten 
slik at jeg også kan begynne å søke jobber. 
Nervepirrende! 
Igår var vi å spiste på en resturant som heter Yayas. 
Måtte jo feire at jeg er ferdig, og at min kjære sågodt som er ferdig. 
Det var en utrolig plass å spise! 
Nydelige smaker hentet fra det thailandske kjøkken.
De har hentet alt interiøret fra Thailand,
 og i løpet av kvelden blir alt lys slukket og vi fikk oppleve en regnstorm. 
I denne forbindelse med asiatisk mat tenkte jeg gi dere en oppskrift på en helt nydelig salat som er asiatisk inspirert. 
Min absolutte favoritt!

-ca. 500g tunfisk, ca. 400 g kyllingbryst eller mørt biffkjøtt
-1 stort hode romersalat, issalat, kinakål eller rød ekebladsalat (3 pakkning med ulike salater passer perfekt)



MARINADE 
2ss soyasaus(helst lys)
1ss mørk sesamolije
1ts asiatisk chilisaus
1-3 ts meget finhakket frisk ingefær

INGREDIENSER
-1 rød paprika
-1pk sukkererter
-100g sopp f. eks champinjonger eller enokisopp
-8-12 minimais kolber
-2 dl cashewnøtter
-4ss olje
-1- 1 1/2 revet fersk permesan
-2dl koreanderblader
-grovhakket salt og nykvernet pepper

SALATDRESSING
-3/4 
-1ss brunt sukker
-1ss soyasaus, helst lys
-1dl extra-virgin olivenolje
-1/2 ts asiatisk chilisaus
-1/2 ts salt
-2 hvitløkfedd (presset)

Kjøttbitene skal ligge i marinaden fra 15min- 8timer i kjøleskap.
Del opp alle grønnsaker og salat, og sett det kjølig. 
Stek kjøttet og dryss deretter dette over salaten. 
Drypp salatdressingen over og vend. 
Dryss til slutt over koriander, parmesanost og litt salt og pepper. 
Serveres med en gang:)


Håper det smaker!

Idag skal vi på avsluttningstur med klassen. 
Blå himmel, sol, grilling, leker, god drikker og nydelige folk.
Sommer!

Ha en fin helg så snakkes vi snart!

torsdag 12. mai 2011

Ferdig utdannet(snart)!

Mye har skjedd siden sist.
Trysiltur som var helt toppers! 
Telemark viste seg å være en dårlig kombinasjon med mitt dårlige kne,
men det var veldig gøy å ha prøvd. 
Påskeferie som ble tilbragt i hytta til min familie på fjellet, 
og siste halvdel i min kjæres families nye hytte ved havet. 
Helt nydelig vær, fantastisk mat og påskekos i massevis med familien. 
Trengte virkelig det før hardkjøret som har vært etterpå. 
Hadde første eksamen forrige onsdag som var en praktisk eksamen. 
På tross av at jeg trakk fotball, vals og turn gikk det kjempe bra, og jeg endte opp med en B! 
Strålende fornøyd.
Nå har vi bodd på skolen ei uke og lest oss opp på neste eksamen som er imorgen.
Utrolig skummelt, men kjekk tanke å tenke på at kl. 13 imorgen
 er jeg mest sannsynligvis ferdig utdannet lærer!
Aldri mer konstant dårlig samvittighet og eksamens angst.
Glede!
Gode tanker mottas med takk imorgen mellom kl. 9 og 13 :)


Ha en nydelig kveld:)