mandag 21. februar 2011

Fisk til middag

Idag ble det fisk til middag.
Målet vårt er å ha fisk 2-3 ganger hver uke.
Flere undersøkelser viser at vi spiser for lite fisk her i Norge.
Det anbefales derfor at alle 
prøver å få i seg 2 måltider hver uke.
Fisk er godt og viktig av så mange grunner. 
Den innholder  mange av de nødvendige næringsstoffene.
Det er en god kilde for protein, vitamin B12, selen og jod. 
Fet fisk og tran er de viktigste kildene for de lange 
flerumettede omega-3-fettsyrene (EPA og DHA) og vitamin D.
I tillegg til fisk til middag og brødskiven 
tar jeg også omega-3 tabletter hver dag.
Mange forskere slår jo fast at økt inntak av fisk og omega-3 kan forebygge ulike sykdommer,
så grunnene til å ikke spise mer fisk er få! 
Det finnes mange spennende oppskrifter.
Har skal det i hvertfall testes:)
Idag ble det fersk sei i folie med sjarlotteløk, purre, søt paprika, litt olje og masse godt krydder.
200grader i 20 min midt i ovnen. 
Kjempe godt!


Ha en fin kveld!

søndag 20. februar 2011

Bestikkposer til sølvtøy

Helt fra jeg var ganske så liten har jeg fått en sølvskje her og en sølvskje der.
Etter hvert har det blitt noen små esker med bestikk.
Disse tar plass, og er verken praktisk eller fine. 
Så når jeg kom over noen hendige bestikkposer på Princess
 var jeg ikke sen om å sette dem på ønskelisten min til jul.
Heldig meg fikk vi så og si alle posene til jul, 
og siste fikk jeg tak i på salget.
Nå gleder jeg meg til at sølvtøyet flytter inn.
Har langt ifra mye sølvtøy, men skal fortsette å ønske meg.
Jeg hadde kun en serveringskje som jeg har arvet her i Oslo, resten ligger i Stavanger.
Samler opprinnelig på "opphøyet rose".


Vet mange ikke syns det er noe særlig med sølvbestikk,
dårlige å skjære med og ikke minst dyrt.
Er vel litt enig i dette,
men jeg syns uansett at det er nydelig med et sølvdekket bord.
Siden mye er gaver fra oldermor og bestemor betyr det ekstra mye.
Hver bestikkpose har plass til 12 deler.



Vi hadde en vellykket kveld på kino igår. 
Dere må absolutt se " Jeg reiser alene". Utrolig morsom! 
Nå venter café og oppgavejobbing med søte Marte. 
Vi skal virkelig være effektive idag.

Ha en nydelig søndag i sola <3


fredag 18. februar 2011

Endelig er det fredag!

Helgen er her.
Har fri fra skolen hver fredag så har fått unna litt husarbeid.
Henger litt etter nå pga. eksamenslesing og skaden min.
Utfordringen idag var å gjøre alt med venstre arm, 
da skulderen enda er veldig vond og hoven.
Badet er skurt og to klesvasker hengt opp.
Alt går om en må.
Nå venter oppgavejobbing.
Kvelden skal tilbringes i sofakroken sammen med min kjære. 
God mat og goder skal inntas til gullrekken.
Elsker fredagsfølelsen <3
Imorgen skal det også jobbes med oppgaven,
men jeg skal også treffe mi kjære frøken G som er i Oslo for helgen.
Glede!



torsdag 17. februar 2011

PARGA

Sommerferien 2010 er bestilt. 
Vi skal nemlig på tur med et herlig vennepar.
Turen går til idylliske Parga på vestkysten av Hellas. 
Vi hadde flere øyer og steder oppe til vurdering, 
men endte opp her. 
Virker som Parga har alt vi ser etter. 
Passe stort, idyllisk, mange muligheter til utflukter, fine strender, god mat og drikke.
Kan ikke vente med å tusle rundt i smågater, og nyte den greske atmosfæren <3
Vi GLEDER oss, og tror dette blir tidenes ferie.

Bilde fra hotellet vårt - Ving
Bilde av hovedstranden i Parga fra en reportasje i Aftenposten.

Godt å ha noe å se frem til nå i vinterens kalde stund. 
Vi nærmer oss  lysere tider, og jeg gleder meg!
Ha en fin dag 

onsdag 16. februar 2011

Forstuet skulder

Det er så utgjort!
Vi hadde innebandy igår, som jeg syns er så utrolig gøy. 
Jeg ga alt og spurtet mot ballen, og det samme gjorde en annen i klassen. 
Ingen av oss så den andre så det endte i en KJEMPE kollisjon. 
Jeg smalt rett i mellomgulvet hans så han mistet pusten, 
mens jeg fikk albuen hans inn i skulder/krageben før han fløy over meg og jeg braste i bakken. 
Legevakten ble neste stopp. 
Bildene viste ingen brudd, HELDIGVIS! 
Jeg hadde riftet og strukket leddbåndene i ac-leddet.
En veldig god forstuning.


Så armen i fatle og store mengder smertestillende blir det nok noen dager med nå. 
Har sovet lite og ingenting i natt så skolen får vente til imorgen. 
En blir så handikapet uten en arm.
Klarer så og si ingenting!
Igår måtte vi klippe av sports-BHen for å få den av.
Håper den blir fort bra så jeg kan bli med på skituren på 3 dager om to uker!
Nå må jeg ut for å handle meg noe mat.
Mannen kommer ikke hjem før sent da han leser til eksamen.
Tror jeg skal kose meg med sushi idag!

Ha en fin dag:)



mandag 14. februar 2011

Blomster og fine ord

Vi har ikke for vane å feire valentinesdagen, 
og er vel begge enige om at det er en dag skapt av butikkene. 
Men idag, etter en lang dag med livredningsprøve, 
håndball, styrketrening
 og kos middag på Friday´s med Silje fra Stavanger,
 sto en nydelig bukett med syv langstilka hvite roser
("Jeg elsker deg" betyr vel det sagt i blomster)
 og et kort med velvalgte ord å ventet.


Da kunne jeg ikke annet enn å smile. 
Blir ekstra glad i mannen min når han kommer med blomster.
Ofte er det nå ikke han finner turen inn i blomsterbutikken,
så om denne dagen kan øke oddsen for at det skjer,
ja så får da dagen bare være for meg.
Katrine + blomster = veldig glad frøken
Bare jeg slipper hjertesjokolader, balonger og bamser, 
DET er ikke noe for meg.

Nå skriker kroppen etter å bli pakket inn i deilig dun.
Sov godt alle sammen!

søndag 13. februar 2011

Hjemmelaget brød

Her i heimen har vi startet et nytt og bedre liv.
Vi er mer bevisste på hva vi spiser,
og kombinerer dette med regelmessig trening. 
Tanken hos oss er ikke å gå ned i vekt,
men i større grad gi kroppen det den trenger.

Det er små enkle grep som vi alle kan klare.
Et variert kosthold kan være et hovedstikkord. 
Jeg skal skrive flere tips senere.
Et av grepene vi har begynt med er å bake brød.
Dette for å få et større inntak av de grove kornsortene.
Grovt eller sammalt mel har mye mer mineraler, vitaminer og proteiner enn hvitt mel. 
For det andre inneholder grovt brød mye fiber, som blant annet er bra for fordøyelsen, og blodsukkerreguleringen.

Ønsker en å kjøpe brød i butikken kan en også her gjøre enkle grep.
De fleste brødene har nå et grovhetsymbol. 
Jo grovere, jo bedre. 
Har brødet ikke dette symbolet, titter du på ingedienslisten.
 Velg helst brød med mer enn 60 prosent sammalt/grovt mel. 

I dag står brødlaging på menyen. 
Jeg tenkte dele oppskriften vi bruker om dagen med dere.

Oppskrift 3 brød

250g helkorn(lagt i vann over natten)
10dl væske, melk eller vann
250g havregryn
750g grovt hvetemel
375g rugmel
1dl solsikkefrø
2ts salt
1 pakke gjær (50g)
1-2 dl olje
hvetemel til passe seig deig ( ca. 1kg)

Dette eltes godt i ca. 5 min, og forheves deretter i bakebollen.
Deigen fordeles så i tre brødformer og heves i ca. 30 min.
Stekes i 200 grader i ca. 1t.


Brødene ferdig hevet


En kan bruke havregrøtrester, eventuelt revne gulerøtter for å gjøre brødet saftigere. Idag brukte jeg en stor revet gullerot.


Ferdig stekt! Mmm

Håper det smaker! 
Tar gjerne imot andres oppskrifter.








fredag 11. februar 2011

Green gate samlingen min

Som så mange andre elsker jeg Green gate <3 For en helt fantastisk oppfinnelse. Tror aldri jeg kan få nok av de nydelige fargene og mønstrene. 

I fjor fant endelig deler av servicet veien inn i mitt eget kjøkkenvindu. For en lykke! Har mye å takke en detaljert ønskeliste for. Det strømmet inn kopper og krus både til bursdag og jul.

Jeg var lenge i tvil for hvilke mønstre og farger jeg ønsket å kombinere, men jeg endte opp med Claire Multi og Spot green. Pasteller er farger jeg er veldig svak for, og ikke minst det landlige og romantiske. Dette førte til at det lysegrønne opp i mot det romantiske blomstrete traff meg midt i hjerte. Investerte i to Spot red latte kopper rundt jul til å ha svibler i. Disse passer jo nå godt inn med resten siden den røde fargen blir tatt opp i Claire Multi. Genialt spørr du meg. Godt å slipp å kun velge ett mønster. 

Jeg blir så glad av den lille samlingen min. Turen går titt og ofte ut på kjøkkenet bare for å beundre. Hør på meg, er nok en liten forelskelse her ja! Tenkte vise dere hva som står i kjøkkenvinduet mitt. Har koppene plassert i en trekasse med fire rom som jeg kjøpte på Princess i fjor. Passer perfekt!







Nå går turen ned i byen for å kjøpe meg brødformer. Skal nemlig bake brød i helgen. Legger ut oppskrift senere. 

Ha en fantastisk fredag alle sammen! 





onsdag 9. februar 2011

3 års dag

3 fantastiske år 
med min aller kjæreste
hver dag med deg er en gave
og følelsene du gir meg er så mange
jeg danser på rosa skyer og
føler meg elsket
med deg er livet helt perfekt

Livet har hver vår gang gått oss i mot
men vi forlater aldri hverandres side
vi har blitt sterke og modige sammen
ingenting kan noen gang skille oss
for det vi har er
ekte kjærlighet
jeg vil få takke deg for den du er for meg
ord blir fattige når jeg skal beskrive hva du betyr for meg
men
jeg elsker deg